Cu diplomele înainte!

Aș vrea să trăiesc într-o societate în care cuvântul psiholog sau psihoterapeut să spună mai mult decât diplomele de la zecile de formări.

Nu sunt adepta enumerării patalamalelor, lumea în care trăiesc de multe ori mi-o cere, m-am conformat deși nu mă percep, nici ca specialist și nici ca om, doar ca o înșiruire de ceva.

Astăzi poate (sper!!!) sunt mai mult decât înșiruirea de ieri și mâine e posibil să se aștearnă o umbră de îndoială și peste certitudinea dintotdeauna.

Sunt mai mult decât atât iar universul necunoașterii mele va fi mereu nemărginit (spre deosebire de cel al cunoașterii). Mi-am asumat asta și nu cred că presupune o limitare profesională, dimpotrivă.

Acum câțiva ani, într-un orășel din sudul Franței, pe o străduță strâmtă – ascunsă parcă de lume, am văzut o ușă veche cu un mâner din fier forjat fascinant (de fapt asta mi-a atras atenția) și o tăbliță, mică, mică pe care scria – minuscul XY, PSIHANALIST.

O văd și acum, într-o imagine păstrată în cufărul virtual cu amintiri de preț, ca un plus-valoare, dat unei meserii nobile, de discreția etalării valorii autopercepute.

Dar mai bine mă opresc aici, s-a așternut praful pe patalamale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>