Momente magice și un ornament pentru piticul tău

Atmosfera de poveste, parfumul de cozonac, Moș Crăciun care îți urează ”Sărbători Fericite”, cumpăratul cadourilor, veșmântul luminos cu care se îmbracă fiecare localitate – ne fac, măcar pentru cîteva clipe, să uităm neajunsurile și problemele cotidiene.

Dar Crăciunul este și sărbătoarea familiei, a bucuriei de a împărtăși cu cei dragi momente unice. Și poate cei mai încântați de această sărbătoare sunt copiii.

Împodobirea bradului este un moment așteptat cu multă nerăbdare în fiecare casă. Îți propun, de aceea, o activitate în care să-l implici și pe piticotul tău: o ghirlandă simplă din fulgi de hârtie.

Materiale necesare: hârtie (culoarea pe care o dorește piticul tău, noi am ales alb pentru că ne-am gândit la culoarea naturală a fulgilor), un perforator cu formă de fulg ( se găsește în librării și costă aproximativ 15 ron), lipici ( noi am folosit bandă dublu adezivă ) și ață.
Mod de realizare: pe firul de ață (max. 1 m) lipiți un fulg după care peste el așezați un altul, astfel încât să se suprapună perfect, următorul așezați-l în funcție de distanța pe care doriți să o lăsați între 2 fulgi, utilizând aceeași operațiune. În timp ce realizați ghirlanda de fulgi puteți cânta colinde sau, de ce nu, inventa o poveste a fulgului de nea.

Puteți pune deasemenea în practică alte idei: un ornament special alcătuit doar din trei fulgișori, pahare împodobite cu fulgi, felicitări pentru cei dragi, șevețele personalizate etc… tot ce trebuie este să vă lăsați imaginația să zboare permițîndu-i astfel și piticotului să-și dezvolte creativitatea și… să petreacă o jumătate de oră cu dumneavoastră.

Pentru că timpul petrecut alături de el este prețios, astfel de momente sunt comori pe care copilul le va purta pentru totdeauna în suflet și le va descoperi în fiecare an… de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>